Fullsatt på årets luciakonsert

Måndagen den 11/12 var det dags för Utmarksskolan musikklasselever att bjuda på lucia- och jullåtar. För andra året i rad hölls konserten i den stora salen på Kompani 415. I publiken fanns föräldrar, vänner, släkt och gamla elever och redan innan konserten började tog sittplatserna slut.

Konserten var uppdelad i två delar, den första delen bjöd på ett luciatåg medan den andra delen bestod av en repertoar av jullåtar. Inledning på luciatåget var mäktig då en del av eleverna satt på scenen i väntan (medan de sjöng ”I väntan”) när själva luciatåget kom in. Inte ett föräldraöga var torrt.

I början var endast lucian, Ylva Wångersjös, krona tänd och under en av låtarna skickar sedan elverna elden vidare till personen bredvid sig tills alla ljus är tända, mycket stämningsfullt!

Efter en kort paus fick publiken lära sig ett par textrader som de sedan fick sjunga tillsammans med eleverna. Även under ”Nu tändas tusen juleljus” var publiken välkommen att sjunga med, inte för att det behövdes utan bara för det härliga i att sjunga tillsammans.

Avslutningen blev sprakande när eleverna samtidigt tände tomtebloss, ett minifyrverkeri!