Den hemsökta återträffen

”Den hemsökta återträffen” är en föreställning skapad av 9c. De har tillsammans skrivit manus, valt låtar och repeterat. Handlingen utspelar sig i framtiden, nämligen när klass 9c träffas igen efter 20 år. De tänker tillbaka på hur det var i årskurs 6 och knyter ihop minnet genom att åter spela en av de allra första låtarna de framförde. Men det finns något som stör en del på återträffen, något som ofta stört dom. Spöket!

Alla ser inte spöket, speciellt inte lärarna, men för eleverna är det högst närvarande och ställer till för dom när det tar deras saker. För spöket kommer återträffen innebära en förändring när det släpper sin ilska och får en ny chans. Hur det går för rånaren som stjäl sina forna klasskamraters värdesaker under en av låtarna kommer vi nog aldrig få veta. Men kul sorti blir det där memet ”Catch me outside how bout dat” satt som en smäck!
Dessutom får vi under föreställningen svaret både på meningen om livet och meningen om döden. Det är bara att välja vilket svar som passar en själv bäst.

”Den hemsökta återträffen” skulle egentligen haft premiär i oktober men den fick skjutas upp på grund av ombyggnaden av bamba. Förutom 9c:s insats så fick de hjälp av resten av musikklasserna med informativa textskyltar, skådespelarinsatser och kör. Föreställningen spelades fem gånger för elever från andra musikklasser och för Utmarksskolans fyror och femmor. På torsdagskvällen den 25/1 var det dags för släkt och vänner att få ta del av den.